Isolatie Alblasserdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Alblasserdam? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Alblasserdam. We bespreken vraagstukken over de bodem isoleren en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-alblasserdam-2951

 • Veel geld besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Postcode2951
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Alblasserdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Alblasserdam is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 930 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €200, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, folie, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Alblasserdam kost +/- €5350. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van ong. €880 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende populaire opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Alblasserdam (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Woning Alblasserdam isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Alblasserdam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€635
(€7000)
€1120
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€280
(€2150)
€330
(€2900)
Spouwmuur€275
(€1750)
€730
(€2700)
€840
(€3175)
HR++ glas€240
(€2850)
€320
(€3775)
€445
(€4825)
isolatie alblasserdam 2951

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Alblasserdam?

Waarom mijn woning in Alblasserdam isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco of Nuon, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525, waarbij u een besparing realiseert van €330, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende klussen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Multimate, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Alblasserdam

Dankzij subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Alblasserdam extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alblasserdam.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alblasserdam
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Alblasserdam. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Alblasserdam wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Alblasserdam voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Alblasserdam. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen