Isolatie Oud-Beijerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oud-Beijerland? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouwmuur isoleren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Oud-Beijerland. Je kunt denken aan zaken als isolatie van de spouwmuur en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oud-beijerland-3261

 • Supersnel terugverdient
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOud-Beijerland
Postcode3261
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Oud-Beijerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oud-Beijerland is aantrekkelijk beginnend bij € 900 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1750 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oud-Beijerland kost om en nabij de €5050. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. De winst is pakweg €770, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er verschillende rendabele opties. Hieronder praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oud-Beijerland (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste toekomst? Woning Oud-Beijerland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 op jaarbasis. Hierna calculeren we de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oud-Beijerland. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€855
(€7350)
€1110
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€275
(€2600)
€395
(€2750)
Spouwmuur€275
(€1600)
€730
(€2175)
€820
(€3375)
HR++ glas€210
(€2750)
€290
(€3400)
€445
(€4525)
isolatie oud-beijerland 3261

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Oud-Beijerland?

Waarom mijn woning in Oud-Beijerland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en besparen tot €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Multimate, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oud-Beijerland

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Oud-Beijerland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oud-beijerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oud-Beijerland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oud-Beijerland. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oud-Beijerland wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oud-Beijerland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Oud-Beijerland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen