Isolatie Wassenaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wassenaar? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de schuur en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Wassenaar. We zoomen in op items als vliering isoleren en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wassenaar-2241

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31960 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€204,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Wassenaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wassenaar is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 980 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De prijzen liggen rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wassenaar kost ongeveer €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13500. Daarmee bespaar je pakweg €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er diverse rendabele opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wassenaar (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wassenaar isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per jaar. Op deze pagina ontdek je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wassenaar. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€795
(€5150)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€240
(€2100)
€340
(€2850)
Spouwmuur€235
(€750)
€430
(€2275)
€885
(€3450)
HR++ glas€225
(€2050)
€325
(€3900)
€355
(€5200)
isolatie wassenaar 2241

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wassenaar?

Waarom mijn woning in Wassenaar isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €335 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wassenaar

Door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Wassenaar een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wassenaar.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wassenaar
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wassenaar. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wassenaar wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wassenaar voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Wassenaar. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen