Isolatie Bodegraven-Reeuwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bodegraven-Reeuwijk? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Bodegraven-Reeuwijk. Bijvoorbeeld items als de binnengevel isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bodegraven-reeuwijk-2415

 • Lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Hogere woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Bodegraven-Reeuwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bodegraven-Reeuwijk is voordeling (ongeveer € 710 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, glaswol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bodegraven-Reeuwijk kost zo’n €5900. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Dit levert op om en nabij €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog meer interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bodegraven-Reeuwijk (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Bodegraven-Reeuwijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Hieronder berekenen we de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bodegraven-Reeuwijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€715
(€6400)
€1030
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€275
(€1900)
€340
(€2850)
Spouwmuur€245
(€725)
€690
(€2525)
€945
(€3650)
HR++ glas€200
(€2875)
€285
(€3050)
€425
(€5200)
isolatie bodegraven-reeuwijk 2415

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bodegraven-Reeuwijk?

Waarom mijn woning in Bodegraven-Reeuwijk isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en geeft een besparing van €255, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Formido, Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Bodegraven-Reeuwijk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bodegraven-reeuwijk.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bodegraven-Reeuwijk
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bodegraven-Reeuwijk. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Bodegraven-Reeuwijk wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Bodegraven-Reeuwijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Bodegraven-Reeuwijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een lekker warm huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen