Isolatie Oegstgeest

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oegstgeest? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als dakisolatie en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je handige informatie over isolatie Oegstgeest. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oegstgeest-2341

 • Besparen op energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder uitstoot van CO2
 • Brandbeschermend
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check jij de meest populaire acties om een woning in Oegstgeest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oegstgeest is financieel toegankelijk (rond de € 940 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1925 en het resultaat is zo’n €195, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oegstgeest kost om en nabij de €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11500. Het rendement is ong. €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er diverse populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Oegstgeest (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Oegstgeest isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oegstgeest. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€635
(€6300)
€1210
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€265
(€2150)
€380
(€3500)
Spouwmuur€370
(€1200)
€460
(€2025)
€830
(€3125)
HR++ glas€210
(€1925)
€340
(€3050)
€450
(€4425)
isolatie oegstgeest 2341

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oegstgeest?

Waarom mijn woning in Oegstgeest isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oegstgeest

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de kosten kan je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Oegstgeest een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oegstgeest.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oegstgeest
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oegstgeest. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Oegstgeest wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oegstgeest voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Oegstgeest. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen