Isolatie Vlaardingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vlaardingen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties zoals de gevel isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Vlaardingen. Je kunt denken aan thema’s als isolerende deuren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-vlaardingen-3131

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3131
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de meest populaire manieren om jouw woning in Vlaardingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vlaardingen is voordeling (al vanaf € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, glaswol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vlaardingen kost plusminus €5900. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Je profiteert van plusminus €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we allerlei alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vlaardingen (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een groenere gemeenschap? Woning Vlaardingen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Vlaardingen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€825
(€6050)
€1020
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€260
(€2050)
€325
(€2750)
Spouwmuur€290
(€775)
€430
(€2200)
€875
(€3100)
HR++ glas€240
(€2450)
€265
(€3025)
€430
(€4600)
isolatie vlaardingen 3131

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Vlaardingen?

Waarom mijn woning in Vlaardingen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en besparen tot €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Vlaardingen

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Vlaardingen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vlaardingen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vlaardingen
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Vlaardingen. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vlaardingen wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vlaardingen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Vlaardingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen