Isolatie Voorschoten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Voorschoten? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als bijv. de buitengevel isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je handige informatie over isolatie Voorschoten. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als de garage isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-voorschoten-2251

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode2251
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Voorschoten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Voorschoten is voordeling beginnend bij € 890 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1700 en de besparing loopt op tot €225 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Voorschoten kost +/- €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12100. De winst is ong. €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Voorschoten (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Voorschoten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Voorschoten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€655
(€5750)
€1160
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€260
(€2100)
€385
(€3150)
Spouwmuur€335
(€950)
€680
(€2100)
€945
(€3350)
HR++ glas€225
(€1925)
€325
(€3025)
€405
(€4825)
isolatie voorschoten 2251

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Voorschoten?

Waarom mijn woning in Voorschoten isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550, waarbij u een besparing realiseert van €200 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Voorschoten

Dankzij een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Voorschoten een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.voorschoten.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Voorschoten
Het is evident: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Voorschoten. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Voorschoten wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Voorschoten voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Voorschoten. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen