Isolatie Kaag en Braassem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kaag en Braassem? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals isolatie van de spouw of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Kaag en Braassem. We staan stil bij vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-kaag-en-braassem-2481

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Einde van vochtproblemen
 • Verantwoorde investering
 • Stiller in de woning
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de aantrekkelijkste acties om je woning in Kaag en Braassem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kaag en Braassem is interessant (ongeveer € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kaag en Braassem kost doorgaans €5100. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Hiermee bespaar je circa €830 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog enkele alternatieve opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kaag en Braassem (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Kaag en Braassem isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. Dat is dus al gauw €1375 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kaag en Braassem. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3450)
€705
(€5500)
€1120
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€190
(€2050)
€380
(€3450)
Spouwmuur€340
(€1300)
€640
(€2350)
€915
(€3350)
HR++ glas€225
(€2800)
€265
(€3725)
€390
(€4650)
isolatie kaag-en-braassem 2481

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kaag en Braassem?

Waarom mijn woning in Kaag en Braassem isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Door gebruik te maken van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Kaag en Braassem extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Kaag en Braassem. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Kaag en Braassem wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kaag en Braassem voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Kaag en Braassem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen