Isolatie Molenwaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Molenwaard? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals je dak isoleren of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Molenwaard. We zoomen in op vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-molenwaard-3366

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek jij de meest interessante manieren om je woning in Molenwaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Molenwaard is interessant beginnend bij € 960 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Molenwaard kost ongeveer €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Het rendement is al snel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Hiermee bespaar je ong. €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende vaak toegepaste alternatieven. Hieronder benoemen we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Molenwaard (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Molenwaard isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. Dat is dus al gauw €1150 p/jaar. Hieronder komen we met de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Molenwaard. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4250)
€755
(€7300)
€970
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€275
(€2050)
€345
(€2750)
Spouwmuur€235
(€1050)
€530
(€2000)
€785
(€3500)
HR++ glas€215
(€1900)
€295
(€3225)
€440
(€4575)
isolatie molenwaard 3366

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Molenwaard?

Waarom mijn woning in Molenwaard isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Molenwaard

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Molenwaard extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemolenwaard.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Molenwaard
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Molenwaard. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Molenwaard wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Molenwaard voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Molenwaard. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen