Isolatie Pijnacker-Nootdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Pijnacker-Nootdorp? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals isolatie van de vliering en tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Pijnacker-Nootdorp. We zoomen in op items als de spouwmuur isoleren en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-pijnacker-nootdorp-2641

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand bekijk jij de meest populaire methodes om je woning in Pijnacker-Nootdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 940 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, icynene, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pijnacker-Nootdorp kost je zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Dit levert op zo’n €910, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog meer vaak toegepaste opties. Hieronder behandelen we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Pijnacker-Nootdorp (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige maatschappij? Woning Pijnacker-Nootdorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Pijnacker-Nootdorp. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3600)
€645
(€6350)
€910
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€230
(€1800)
€340
(€3350)
Spouwmuur€395
(€900)
€660
(€2300)
€855
(€3225)
HR++ glas€190
(€2175)
€340
(€4275)
€430
(€4675)
isolatie pijnacker-nootdorp 2641

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Pijnacker-Nootdorp?

Waarom mijn woning in Pijnacker-Nootdorp isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en dat levert gemiddeld op €335 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Formido, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Pijnacker-Nootdorp

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Pijnacker-Nootdorp een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.pijnacker-nootdorp.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Pijnacker-Nootdorp
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Pijnacker-Nootdorp. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Pijnacker-Nootdorp wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Pijnacker-Nootdorp voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Pijnacker-Nootdorp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen