Isolatie Waddinxveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Waddinxveen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de spouwmuur of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Waddinxveen. Je leest uitvoerig over thema’s als de vloer isoleren en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-waddinxveen-2741

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Je kunt klein beginnen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2741
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de interessantste methodes om een woning in Waddinxveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waddinxveen is goedkoop (vanaf zo’n € 730 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €250 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1975 en de besparing loopt op tot €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Waddinxveen kost zo’n €5850. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12100. Het rendement is zo’n €970 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook kennen we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waddinxveen (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Waddinxveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat komt neer op €975 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Waddinxveen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€685
(€5800)
€1080
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€220
(€2550)
€300
(€3050)
Spouwmuur€385
(€975)
€560
(€2475)
€925
(€3450)
HR++ glas€190
(€2400)
€295
(€3400)
€430
(€4825)
isolatie waddinxveen 2741

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Waddinxveen?

Waarom mijn woning in Waddinxveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €315 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Waddinxveen

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Waddinxveen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waddinxveen.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waddinxveen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Waddinxveen. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Waddinxveen wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Waddinxveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Waddinxveen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen