Isolatie Schiedam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Schiedam? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Schiedam. Denk aan thema’s als de kruipruimte isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-schiedam-3101

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Snel te plaatsen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3101
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind jij de populairste werkzaamheden om een woning in Schiedam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schiedam is voordeling (vanaf ongeveer € 860 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1825 en de winst ligt rond de €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schiedam kost ongeveer €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1220. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Het voordeel is om en nabij €900, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we nog meer rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Schiedam (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste gemeenschap? Woning Schiedam isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Schiedam. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3200)
€835
(€7300)
€960
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€260
(€2650)
€310
(€2750)
Spouwmuur€300
(€1550)
€530
(€2375)
€915
(€3250)
HR++ glas€195
(€2375)
€325
(€3550)
€360
(€4750)
isolatie schiedam 3101

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Schiedam?

Waarom mijn woning in Schiedam isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475, dat betekent een winst van 225 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schiedam

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Schiedam extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schiedam.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schiedam
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schiedam. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Schiedam wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Schiedam voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Schiedam. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen