Isolatie Zederik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zederik? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen als bijv. je spouwmuur isoleren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Zederik. We zoomen in op items als vloerisolatie en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-zederik-4245

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder storende geluiden
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek je de interessantste stappen om je woning in Zederik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zederik is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 910 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, glaswol, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zederik kost gemiddeld €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Het rendement is om en nabij €870 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal mogelijke oplossingen. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Zederik (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en een bewuste maatschappij? Woning Zederik isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. Dat komt neer op €800 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zederik. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€625
(€4850)
€1090
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€215
(€2200)
€380
(€3300)
Spouwmuur€310
(€800)
€640
(€2050)
€905
(€3175)
HR++ glas€245
(€2025)
€280
(€3450)
€355
(€4750)
isolatie zederik 4245

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zederik?

Waarom mijn woning in Zederik isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Formido, Hubo, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zederik

Door te profiteren van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zederik een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zederik.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zederik
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zederik. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Zederik wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zederik voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Zederik. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen