Isolatie Hardinxveld-Giessendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hardinxveld-Giessendam? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Hardinxveld-Giessendam. Je komt meer te weten over topics als HR++ glas en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hardinxveld-giessendam-3371

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Geluidswerende werking
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3371
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je de interessantste stappen om jouw woning in Hardinxveld-Giessendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hardinxveld-Giessendam is voordeling (al vanaf € 760 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, dekens, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hardinxveld-Giessendam kost +/- €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op zo’n €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Hardinxveld-Giessendam (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Hardinxveld-Giessendam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Hierna berekenen we de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hardinxveld-Giessendam. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4050)
€765
(€5300)
€980
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€260
(€1900)
€375
(€2800)
Spouwmuur€305
(€925)
€460
(€2500)
€940
(€3075)
HR++ glas€210
(€2150)
€285
(€3300)
€440
(€5225)
isolatie hardinxveld-giessendam 3371

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hardinxveld-Giessendam?

Waarom mijn woning in Hardinxveld-Giessendam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €205 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardinxveld-Giessendam

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Hardinxveld-Giessendam een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hardinxveld-giessendam.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardinxveld-Giessendam
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hardinxveld-Giessendam. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hardinxveld-Giessendam wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Hardinxveld-Giessendam voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hardinxveld-Giessendam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen