Isolatie Albrandswaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Albrandswaard? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie buitenkant gevel en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Albrandswaard. Je kunt denken aan items als het dak isoleren en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-albrandswaard-3161

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder geluidsoverlast
 • Beter energielabel

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Albrandswaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Albrandswaard is betaalbaar (om en nabij de € 870 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Albrandswaard kost +/- €4700. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De besparing loopt op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12600. Het voordeel is zo’n €960 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog een aantal populaire opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Albrandswaard (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame wereld? Woning Albrandswaard isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Hierna berekenen we de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Albrandswaard. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€595
(€6150)
€1200
(€9600)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€225
(€2500)
€400
(€3100)
Spouwmuur€285
(€875)
€440
(€2250)
€810
(€3250)
HR++ glas€200
(€2700)
€310
(€3650)
€390
(€5250)
isolatie albrandswaard 3161

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Albrandswaard?

Waarom mijn woning in Albrandswaard isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Albrandswaard

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Albrandswaard een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.albrandswaard.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Albrandswaard
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Albrandswaard. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Albrandswaard wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Albrandswaard voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Albrandswaard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangename warme woning en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen