Isolatie Giessenlanden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Giessenlanden? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Giessenlanden. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-giessenlanden-3381

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Geluidswerende werking
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna check je de populairste onderdelen om jullie woning in Giessenlanden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Giessenlanden is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1775 en de winst ligt rond de €255 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Giessenlanden kost plusminus €4500. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Het rendement is al snel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Je profiteert van pakweg €980 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Giessenlanden (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke toekomst? Woning Giessenlanden isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat komt neer op €1050 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Giessenlanden. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€885
(€5900)
€1160
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€210
(€2300)
€315
(€3050)
Spouwmuur€180
(€1125)
€690
(€2725)
€810
(€3625)
HR++ glas€205
(€1875)
€330
(€3900)
€385
(€4600)
isolatie giessenlanden 3381

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Giessenlanden?

Waarom mijn woning in Giessenlanden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725, waarbij u een besparing realiseert van €300 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Giessenlanden

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Giessenlanden een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.giessenlanden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Giessenlanden
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Giessenlanden. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Giessenlanden wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Giessenlanden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Giessenlanden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen dragen bij aan een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen