Isolatie Nieuwkoop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nieuwkoop? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen als isolatie van de kruipruimte of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Nieuwkoop. Dit kan gaan om topics als de buitengevel isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nieuwkoop-2421

 • Besparen op energienota
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Geluidswerende werking
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref je de populairste methodes om een woning in Nieuwkoop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuwkoop is aantrekkelijk (ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nieuwkoop kost ongeveer €5100. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De besparing loopt op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Je profiteert van ongeveer €770, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we verscheidene rendabele opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuwkoop (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Nieuwkoop isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat is dus al gauw €975 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwkoop. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3750)
€885
(€4950)
€920
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€225
(€2250)
€350
(€2950)
Spouwmuur€305
(€1375)
€550
(€2500)
€890
(€3425)
HR++ glas€205
(€2150)
€300
(€3875)
€420
(€5000)
isolatie nieuwkoop 2421

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuwkoop?

Waarom mijn woning in Nieuwkoop isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €220 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Nieuwkoop

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Nieuwkoop een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwkoop.nl voor de status in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nieuwkoop
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Nieuwkoop. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Nieuwkoop wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuwkoop voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Nieuwkoop. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen