Isolatie Leiderdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Leiderdorp? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering als je dak isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Leiderdorp. Dit kan gaan om items als verwarmingsbuizen isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-leiderdorp-2351

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcode2351
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31140 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Leiderdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leiderdorp is voordeling (al vanaf +/- € 800 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €275 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1650 en het bespaart circa €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, folie, steenwol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leiderdorp kost je zo’n €4850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Daarmee bespaar je plusminus €750 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Leiderdorp (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Leiderdorp isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. Dat komt neer op €1475 op jaarbasis. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Leiderdorp. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3600)
€625
(€4600)
€930
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€200
(€2400)
€315
(€2800)
Spouwmuur€225
(€1125)
€620
(€2300)
€905
(€3025)
HR++ glas€190
(€1825)
€305
(€3100)
€440
(€4800)
isolatie leiderdorp 2351

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Leiderdorp?

Waarom mijn woning in Leiderdorp isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550, dat betekent een winst van 215, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website lees je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Praxis, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leiderdorp

Met behulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Leiderdorp extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leiderdorp.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leiderdorp
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Leiderdorp. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Leiderdorp wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Leiderdorp voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Leiderdorp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen