Isolatie Nissewaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nissewaard? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering als spouwmuurisolatie of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Nissewaard. Je leest uitvoerig over vraagstukken over binnenmuren isoleren en K-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nissewaard-3214

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek je de populairste onderdelen om jullie woning in Nissewaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nissewaard is interessant (al vanaf +/- € 950 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nissewaard kost plusminus €5300. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1140. Het rendement is al snel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van om en nabij €870 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nissewaard (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Woning Nissewaard isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nissewaard. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3150)
€585
(€5600)
€1130
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€230
(€2650)
€395
(€2800)
Spouwmuur€370
(€1550)
€730
(€2325)
€800
(€3425)
HR++ glas€225
(€2125)
€340
(€4000)
€400
(€4625)
isolatie nissewaard 3214

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nissewaard?

Waarom mijn woning in Nissewaard isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nissewaard een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nissewaard. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Nissewaard wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nissewaard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Nissewaard. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen