Isolatie Noordwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Noordwijk? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van muren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Noordwijk. Je komt meer te weten over vraagstukken over radiatorfolie en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-noordwijk-2201

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de meest rendabele manieren om je woning in Noordwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Noordwijk kan erg voordelig (plusminus € 930 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1750 en het bespaart circa €245 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Noordwijk kost gemiddeld €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Daarmee bespaar je ong. €870 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er verscheidene alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Noordwijk (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Noordwijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Noordwijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3750)
€655
(€5750)
€920
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€220
(€2000)
€390
(€3450)
Spouwmuur€335
(€1350)
€660
(€2400)
€885
(€3375)
HR++ glas€235
(€2775)
€275
(€3600)
€385
(€5225)
isolatie noordwijk 2201

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Noordwijk?

Waarom mijn woning in Noordwijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Eneco of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en geeft een besparing van €290 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Multimate, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordwijk

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Noordwijk een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.noordwijk.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Noordwijk
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Noordwijk. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Noordwijk wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noordwijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Noordwijk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen