Isolatie Hellevoetsluis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hellevoetsluis? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. gevelisolatie en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Hellevoetsluis. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tussenwanden isoleren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hellevoetsluis-3221

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3221
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website zie je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Hellevoetsluis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hellevoetsluis is goed te betalen (vanaf plusminus € 880 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1850 en het resultaat is zo’n €185 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hellevoetsluis kost om en nabij de €4850. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1240. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het rendement is om en nabij €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hellevoetsluis (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Hellevoetsluis isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hellevoetsluis. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€695
(€5700)
€990
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€195
(€2450)
€310
(€3400)
Spouwmuur€310
(€1150)
€740
(€2750)
€780
(€3050)
HR++ glas€200
(€2050)
€270
(€3475)
€420
(€4500)
isolatie hellevoetsluis 3221

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Hellevoetsluis?

Waarom mijn woning in Hellevoetsluis isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Engie en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €230, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hellevoetsluis

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Hellevoetsluis een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hellevoetsluis.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hellevoetsluis
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hellevoetsluis. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Hellevoetsluis wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hellevoetsluis voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Hellevoetsluis. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen