Isolatie Korendijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Korendijk? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Korendijk. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-korendijk-3284

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Je kunt veel zelf doen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Korendijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Korendijk kan erg voordelig (vanaf plusminus € 720 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €245, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Korendijk kost ongeveer €4650. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12500. Dit levert op ong. €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er diverse alternatieve mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Korendijk (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Korendijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. Dat komt neer op €1475 per 12 maanden. Hieronder bekijk je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Korendijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€585
(€4850)
€1080
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€200
(€2250)
€355
(€2850)
Spouwmuur€375
(€750)
€510
(€2375)
€945
(€3325)
HR++ glas€230
(€2700)
€320
(€3925)
€375
(€5250)
isolatie korendijk 3284

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Korendijk?

Waarom mijn woning in Korendijk isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en geeft een besparing van €220 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Korendijk

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Korendijk een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.korendijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Korendijk
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Korendijk. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Korendijk wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Korendijk voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Korendijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen