Isolatie Maassluis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maassluis? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van platte dak en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Maassluis. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-maassluis-3141

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Geen vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Meer stilte in huis
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3141
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Maassluis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maassluis is betaalbaar (al vanaf € 910 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Maassluis kost plusminus €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. De potentiële besparing ligt op €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is ongeveer €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er verscheidene populaire werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maassluis (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Maassluis isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Maassluis. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€745
(€7200)
€990
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€170
(€2600)
€350
(€3350)
Spouwmuur€400
(€1250)
€620
(€2200)
€850
(€3025)
HR++ glas€225
(€1875)
€325
(€4300)
€365
(€4500)
isolatie maassluis 3141

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Maassluis?

Waarom mijn woning in Maassluis isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat bespaart tot €250 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maassluis

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Maassluis een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.maassluis.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maassluis
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Maassluis. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Maassluis wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Maassluis voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Maassluis. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen