Isolatie Capelle aan den IJssel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Capelle aan den IJssel? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals de bodem isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Capelle aan den IJssel. We zoomen in op topics als isolatie binnenkant gevel en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-capelle-aan-den-ijssel-2901

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3790 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de interessantste toepassingen om een woning in Capelle aan den IJssel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Capelle aan den IJssel is voordeling (al vanaf +/- € 810 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €250 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Capelle aan den IJssel kost +/- €5150. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Daarmee bespaar je pakweg €750 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verscheidene populaire vormen. Hieronder bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Capelle aan den IJssel (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of een duurzame gemeenschap? Woning Capelle aan den IJssel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2250 m3. De besparing komt neer op €850 per 12 maanden. Hierna check je de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Capelle aan den IJssel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€715
(€5500)
€1200
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€250
(€1800)
€355
(€3200)
Spouwmuur€215
(€1250)
€530
(€2200)
€870
(€3025)
HR++ glas€225
(€2625)
€330
(€3500)
€410
(€4600)
isolatie capelle-aan-den-ijssel 2901

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Capelle aan den IJssel?

Waarom mijn woning in Capelle aan den IJssel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en dat bespaart tot €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met meer info over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Capelle aan den IJssel

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Capelle aan den IJssel extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.capelleaandenijssel.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Capelle aan den IJssel
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Capelle aan den IJssel. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Capelle aan den IJssel wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Capelle aan den IJssel voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Capelle aan den IJssel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen