Isolatie Teylingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Teylingen? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals isolatie van de vliering of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Teylingen. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de dakkapel en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-teylingen-2361

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest populaire toepassingen om een woning in Teylingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Teylingen is interessant (ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €2000 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, folie, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Teylingen kost +/- €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is zo’n €820 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Teylingen (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame wereld? Woning Teylingen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 p/jaar. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Teylingen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3500)
€635
(€5050)
€1150
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€290
(€2350)
€360
(€3300)
Spouwmuur€305
(€875)
€720
(€2675)
€940
(€3550)
HR++ glas€215
(€2225)
€290
(€3850)
€430
(€4475)
isolatie teylingen 2361

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Teylingen?

Waarom mijn woning in Teylingen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Delta of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Teylingen

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Teylingen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.teylingen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Teylingen
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Teylingen. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Teylingen wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Teylingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Teylingen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen