Isolatie Westvoorne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westvoorne? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties als de gevel isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl komen we met diverse informatie over isolatie Westvoorne. Bijvoorbeeld zaken als tochtprofielen en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-westvoorne-3234

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Toekomstbestendig

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check je de meest rendabele acties om jullie woning in Westvoorne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Westvoorne is aantrekkelijk (plusminus € 860 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1875 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westvoorne kost gemiddeld €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Het rendement is al snel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Hiermee bespaar je ong. €850 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Westvoorne (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Woning Westvoorne isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Westvoorne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€785
(€6750)
€950
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€255
(€2100)
€350
(€2750)
Spouwmuur€195
(€850)
€550
(€2700)
€930
(€3375)
HR++ glas€225
(€2100)
€340
(€3500)
€420
(€4600)
isolatie westvoorne 3234

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Westvoorne?

Waarom mijn woning in Westvoorne isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750, dat betekent een winst van 255 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Praxis, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Westvoorne

Door de ondersteuning van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Westvoorne een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westvoorne.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westvoorne
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Westvoorne. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Westvoorne wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Westvoorne voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Westvoorne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen