Isolatie Rotterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rotterdam? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie van de zolder en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Rotterdam. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de gevel en Rc-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-rotterdam-3001

 • Supersnel terugverdient
 • Meer controle in de woning
 • Duurzame investering
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3001
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M3840 M3
Stroomverbruik kWh2410 kWh
Gemiddelde energierekening€108,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest populaire methodes om een woning in Rotterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rotterdam is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 980 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1700 en de winst ligt rond de €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rotterdam kost je zo’n €5150. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1030. De besparing loopt op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12300. Daarmee bespaar je zo’n €800 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we diverse mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rotterdam (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste samenleving? Woning Rotterdam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rotterdam. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€815
(€4750)
€1220
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€295
(€1600)
€370
(€2800)
Spouwmuur€180
(€1300)
€480
(€1975)
€920
(€3625)
HR++ glas€215
(€2325)
€310
(€3975)
€450
(€4725)
isolatie rotterdam 3001

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Rotterdam?

Waarom mijn woning in Rotterdam isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect of NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700 en geeft een besparing van €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Rotterdam

Via subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Rotterdam een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rotterdam.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rotterdam
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Rotterdam. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan creëer je een isolatieplan Rotterdam wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Rotterdam voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Rotterdam. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een significant lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen