Isolatie Brielle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Brielle? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals dakisolatie en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Brielle. Je leest uitvoerig over topics als de garage isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-brielle-3231

 • Besparen op energienota
 • Een prettig klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek je de interessantste manieren om een woning in Brielle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Brielle is goedkoop (vanaf zo’n € 870 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1775 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Brielle kost je zo’n €4700. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is grofweg €750 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Brielle (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning Brielle isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. Dat is dus al gauw €800 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Brielle. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4200)
€585
(€6300)
€1020
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€270
(€1900)
€340
(€3150)
Spouwmuur€185
(€1050)
€560
(€2600)
€885
(€3150)
HR++ glas€210
(€2600)
€320
(€3025)
€380
(€4700)
isolatie brielle 3231

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Brielle?

Waarom mijn woning in Brielle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €265 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Brielle

Mede door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de kosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Brielle een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.brielle.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Brielle
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Brielle. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Brielle wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Brielle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Brielle. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen