Isolatie Leidschendam-Voorburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Leidschendam-Voorburg? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering zoals isolatie buitenkant gevel en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Leidschendam-Voorburg. We bespreken thema’s als isolatie van de binnengevel en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-leidschendam-voorburg-2271

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de populairste stappen om je woning in Leidschendam-Voorburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leidschendam-Voorburg is aantrekkelijk (rond de € 710 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1900 en je bespaart al snel €210 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Leidschendam-Voorburg kost om en nabij de €4650. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het rendement is pakweg €900, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste opties. Hierna behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Leidschendam-Voorburg (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Leidschendam-Voorburg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Leidschendam-Voorburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3850)
€775
(€5300)
€930
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€295
(€2350)
€375
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1125)
€730
(€2550)
€920
(€3125)
HR++ glas€215
(€2050)
€280
(€4225)
€375
(€5250)
isolatie leidschendam-voorburg 2271

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Leidschendam-Voorburg?

Waarom mijn woning in Leidschendam-Voorburg isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en dat bespaart tot €345 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leidschendam-Voorburg

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Leidschendam-Voorburg extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leidschendam-voorburg.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leidschendam-Voorburg
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Leidschendam-Voorburg. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Leidschendam-Voorburg wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Leidschendam-Voorburg voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Leidschendam-Voorburg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen