Isolatie Gouda

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gouda? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld dubbel glas en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Gouda. Denk aan thema’s als isolerende kozijnen en deuren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-gouda-2801

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder uitstoot van CO2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2801
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Gouda te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gouda is betaalbaar (om en nabij de € 720 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gouda kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De besparing loopt op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13400. Je profiteert van pakweg €960 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Gouda (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Gouda isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Gouda. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3700)
€665
(€5800)
€1110
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€230
(€1650)
€315
(€3450)
Spouwmuur€245
(€950)
€440
(€2775)
€820
(€3600)
HR++ glas€245
(€1875)
€295
(€3025)
€395
(€5125)
isolatie gouda 2801

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in Gouda?

Waarom mijn woning in Gouda isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of NLE, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en dat bespaart tot €260 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gouda

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Gouda een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gouda.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gouda
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Gouda. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Gouda wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Gouda voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Gouda. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen