Isolatie Zoetermeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zoetermeer? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. vloerisolatie of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Zoetermeer. Je komt meer te weten over vraagstukken over de binnengevel isoleren en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zoetermeer-2700

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2700
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de populairste toepassingen om een woning in Zoetermeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zoetermeer is goed te betalen (vanaf € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1800 en het rendement ligt op zo’n €200 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zoetermeer kost je zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het rendement is zo’n €960 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verscheidene rendabele vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zoetermeer (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een bewuste samenleving? Woning Zoetermeer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. Dat is dus al gauw €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Zoetermeer. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3750)
€625
(€6850)
€1060
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€175
(€1950)
€320
(€3550)
Spouwmuur€365
(€1525)
€700
(€2175)
€845
(€3050)
HR++ glas€200
(€1975)
€305
(€3925)
€410
(€4500)
isolatie zoetermeer 2700

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zoetermeer?

Waarom mijn woning in Zoetermeer isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Formido, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zoetermeer

Met hulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Zoetermeer een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zoetermeer.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zoetermeer
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Zoetermeer. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Zoetermeer wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Zoetermeer voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Zoetermeer. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen