Isolatie Lansingerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lansingerland? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals tussenwanden isoleren en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Lansingerland. Bijvoorbeeld onderwerpen als schuimstrips en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-lansingerland-2665

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dempt het geluid
 • Beter energielabel

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Lansingerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lansingerland kan erg voordelig (al vanaf € 720 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lansingerland kost plusminus €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het voordeel is zo’n €860 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verschillende alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Lansingerland (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Woning Lansingerland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lansingerland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€815
(€5950)
€1020
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€285
(€1750)
€315
(€3200)
Spouwmuur€385
(€1675)
€500
(€2275)
€885
(€3000)
HR++ glas€230
(€1900)
€300
(€3600)
€365
(€5150)
isolatie lansingerland 2665

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Lansingerland?

Waarom mijn woning in Lansingerland isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Lansingerland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 15% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Lansingerland een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lansingerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lansingerland
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lansingerland. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Lansingerland wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Lansingerland voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lansingerland. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen