Isolatie Rijswijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rijswijk? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie Rijswijk. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-rijswijk-2281

 • Significant lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder last van ongedierte
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcode2281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand zie je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Rijswijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rijswijk is goed te betalen (plusminus € 940 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1675 en het rendement ligt op zo’n €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rijswijk kost zo’n €4450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Daarmee bespaar je zo’n €790 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we meerdere alternatieve werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijswijk (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Rijswijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Hierna tref je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Rijswijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€845
(€6950)
€930
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€255
(€1650)
€375
(€3000)
Spouwmuur€315
(€950)
€470
(€2375)
€940
(€3325)
HR++ glas€245
(€1925)
€280
(€3525)
€370
(€4600)
isolatie rijswijk 2281

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Rijswijk?

Waarom mijn woning in Rijswijk isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675 en dat bespaart tot €245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Rijswijk

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Rijswijk een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rijswijk.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rijswijk
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rijswijk. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Rijswijk wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Rijswijk voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Rijswijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een optimaal klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen