Isolatie Binnenmaas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Binnenmaas? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Binnenmaas. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de spouw en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-binnenmaas-3271

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Postcode3271
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Binnenmaas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Binnenmaas is aantrekkelijk (plusminus € 900 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €270 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Binnenmaas kost plusminus €5800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je om en nabij €920, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we meerdere populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Binnenmaas (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Binnenmaas isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2400 m3. De besparing komt neer op €925 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Binnenmaas. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€625
(€4950)
€1130
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€175
(€2100)
€300
(€2700)
Spouwmuur€210
(€1525)
€720
(€2350)
€900
(€3475)
HR++ glas€240
(€2125)
€265
(€3125)
€430
(€4825)
isolatie binnenmaas 3271

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Binnenmaas?

Waarom mijn woning in Binnenmaas isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en geeft een besparing van €350, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Formido, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Binnenmaas

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Binnenmaas een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.binnenmaas.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Binnenmaas
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Binnenmaas. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Binnenmaas wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Binnenmaas voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Binnenmaas. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangename warme woning en je verbruikt minder energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen