Isolatie Hendrik-Ido-Ambacht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hendrik-Ido-Ambacht? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Hendrik-Ido-Ambacht. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de dakkapel en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hendrik-ido-ambacht-3341

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Interessante energiebespaarlening
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop bekijk jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Hendrik-Ido-Ambacht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hendrik-Ido-Ambacht is goed te betalen (vanaf ongeveer € 810 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hendrik-Ido-Ambacht kost zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. De besparing loopt op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11900. Daarmee bespaar je pakweg €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we verschillende rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hendrik-Ido-Ambacht (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige samenleving? Woning Hendrik-Ido-Ambacht isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. Dat komt neer op €875 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€635
(€7050)
€1160
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€210
(€2100)
€350
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1075)
€680
(€2500)
€840
(€3050)
HR++ glas€230
(€2350)
€265
(€3625)
€420
(€4975)
isolatie hendrik-ido-ambacht 3341

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hendrik-Ido-Ambacht?

Waarom mijn woning in Hendrik-Ido-Ambacht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €265 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Gamma, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 20 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Hendrik-Ido-Ambacht een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.h-i-ambacht.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hendrik-Ido-Ambacht
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hendrik-Ido-Ambacht. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Hendrik-Ido-Ambacht wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hendrik-Ido-Ambacht voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen