Isolatie Dordrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dordrecht? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Dordrecht. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de binnengevel en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-dordrecht-3301

 • Besparen op energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Dempt het geluid
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3301
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Dordrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dordrecht is interessant (al vanaf € 830 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Dordrecht kost om en nabij de €5700. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Dit levert op pakweg €970, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dordrecht (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Dordrecht isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Dordrecht. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4000)
€705
(€7300)
€1030
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€250
(€2250)
€320
(€3500)
Spouwmuur€225
(€1750)
€470
(€2375)
€875
(€3600)
HR++ glas€240
(€2650)
€330
(€3750)
€390
(€4550)
isolatie dordrecht 3301

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Dordrecht?

Waarom mijn woning in Dordrecht isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Greenchoice en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en dat bespaart tot €290 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dordrecht

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Dordrecht een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dordrecht.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dordrecht
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Dordrecht. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dordrecht wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Dordrecht voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Dordrecht. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen