Isolatie Alphen aan den Rijn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Alphen aan den Rijn? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als buitenmuren isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Alphen aan den Rijn. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-alphen-aan-den-rijn-2401

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2401
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk je de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Alphen aan den Rijn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Alphen aan den Rijn kan zeer goedkoop (vanaf € 790 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Alphen aan den Rijn kost je zo’n €4500. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13200. Je profiteert van ong. €920, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Alphen aan den Rijn (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een groenere wereld? Woning Alphen aan den Rijn isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 (jaarlijks). Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Alphen aan den Rijn. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4050)
€715
(€4600)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€280
(€2450)
€385
(€3050)
Spouwmuur€225
(€750)
€750
(€2050)
€860
(€3525)
HR++ glas€210
(€2300)
€270
(€4025)
€430
(€4500)
isolatie alphen-aan-den-rijn 2401

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Alphen aan den Rijn?

Waarom mijn woning in Alphen aan den Rijn isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en dat bespaart tot €255, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen aan den Rijn

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Alphen aan den Rijn een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.alphenaandenrijn.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen aan den Rijn
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Alphen aan den Rijn. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Alphen aan den Rijn wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Alphen aan den Rijn voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Alphen aan den Rijn. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen