Isolatie Zoeterwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zoeterwoude? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als isolatie binnenkant gevel of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Zoeterwoude. We bespreken onderwerpen als isolatie van de spouw en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-zoeterwoude-2381

 • Minder energielasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Toekomstbestendig

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Zoeterwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zoeterwoude kan zeer goedkoop (al vanaf € 720 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zoeterwoude kost doorgaans €5300. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het voordeel is circa €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er nog meer alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Zoeterwoude (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Woning Zoeterwoude isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. Dat komt neer op €850 (jaarlijks). Op deze website komen we met de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zoeterwoude. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€755
(€5850)
€1030
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€275
(€1750)
€365
(€3550)
Spouwmuur€325
(€850)
€550
(€2350)
€800
(€3400)
HR++ glas€235
(€2050)
€280
(€3400)
€390
(€4625)
isolatie zoeterwoude 2381

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Zoeterwoude?

Waarom mijn woning in Zoeterwoude isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875 en geeft een besparing van €240 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zoeterwoude

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Zoeterwoude een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zoeterwoude.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zoeterwoude
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zoeterwoude. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Zoeterwoude wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zoeterwoude voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Zoeterwoude. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen