Isolatie Sliedrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sliedrecht? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de spouwmuur of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Sliedrecht. We staan stil bij zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-sliedrecht-3361

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder last van vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3361
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Sliedrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sliedrecht is financieel toegankelijk beginnend bij € 920 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen fluctueren rond de €1725 en het resultaat is zo’n €220, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sliedrecht kost om en nabij de €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12900. Je profiteert van circa €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog enkele mogelijke alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sliedrecht (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste toekomst? Woning Sliedrecht isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sliedrecht. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€665
(€5300)
€1250
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€290
(€2650)
€330
(€2800)
Spouwmuur€395
(€925)
€450
(€2375)
€925
(€3550)
HR++ glas€220
(€2500)
€290
(€4025)
€450
(€4775)
isolatie sliedrecht 3361

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Sliedrecht?

Waarom mijn woning in Sliedrecht isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en dat bespaart tot €245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sliedrecht

Dankzij opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Sliedrecht extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sliedrecht.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sliedrecht
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sliedrecht. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sliedrecht wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Sliedrecht voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sliedrecht. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen