Isolatie Gorinchem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gorinchem? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Gorinchem. Je kunt denken aan zaken als bodemisolatie en purschuim. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-gorinchem-4201

 • Structureel lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4201
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl vind jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Gorinchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gorinchem is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 990 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1950 en het rendement ligt op zo’n €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gorinchem kost doorgaans €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Hiermee bespaar je ong. €820, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog enkele rendabele alternatieven. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Gorinchem (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en een duurzame toekomst? Woning Gorinchem isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Op deze pagina komen we met de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gorinchem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€875
(€6550)
€1010
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€220
(€1700)
€340
(€2750)
Spouwmuur€245
(€975)
€720
(€1900)
€790
(€3075)
HR++ glas€210
(€2900)
€300
(€3225)
€410
(€5200)
isolatie gorinchem 4201

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Gorinchem?

Waarom mijn woning in Gorinchem isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en besparen tot €210 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gorinchem

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15% van de offerte mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Gorinchem een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gorinchem.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gorinchem
Het is evident: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gorinchem. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Gorinchem wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Via een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gorinchem voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Gorinchem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen