Isolatie Noordwijkerhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Noordwijkerhout? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van platte dak of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Noordwijkerhout. Denk aan onderwerpen als isolerende raambekleding en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-noordwijkerhout-2210

 • Een flink lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Groene investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2210
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele acties om jouw woning in Noordwijkerhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Noordwijkerhout is aantrekkelijk (om en nabij de € 760 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €205 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Noordwijkerhout kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12800. De winst is pakweg €760, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende alternatieve mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noordwijkerhout (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning Noordwijkerhout isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Noordwijkerhout. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€875
(€6550)
€1050
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€295
(€2200)
€360
(€3550)
Spouwmuur€235
(€1050)
€540
(€2400)
€950
(€3025)
HR++ glas€225
(€2000)
€295
(€3225)
€400
(€4700)
isolatie noordwijkerhout 2210

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Noordwijkerhout?

Waarom mijn woning in Noordwijkerhout isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en geeft een besparing van €230 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordwijkerhout

Met hulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Noordwijkerhout een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.noordwijkerhout.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordwijkerhout
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Noordwijkerhout. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Noordwijkerhout wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Noordwijkerhout voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Noordwijkerhout. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen