Isolatie Strijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Strijen? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als de kruipruimte isoleren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Strijen. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolerende kozijnen en deuren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-strijen-3291

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3291
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand zie je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Strijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Strijen kan erg voordelig (al vanaf € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €230 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1950 en het bespaart circa €270 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Strijen kost ongeveer €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het voordeel is ong. €790 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei mogelijke vormen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Strijen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste wereld? Woning Strijen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar. Onderstaand check je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Strijen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€815
(€4950)
€1080
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€280
(€2350)
€400
(€2850)
Spouwmuur€300
(€750)
€450
(€2750)
€785
(€3275)
HR++ glas€205
(€2650)
€320
(€4175)
€420
(€4750)
isolatie strijen 3291

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Strijen?

Waarom mijn woning in Strijen isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en dat levert gemiddeld op €325, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website lees je meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Strijen

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Strijen extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.strijen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Strijen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Strijen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Strijen wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Strijen voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Strijen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen