Isolatie Goeree-Overflakkee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Goeree-Overflakkee? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen als de kruipruimte isoleren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je waardevolle informatie over isolatie Goeree-Overflakkee. We bespreken zaken als warmtereflecterende folie en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-goeree-overflakkee-3241

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje tref je de interessantste toepassingen om jouw woning in Goeree-Overflakkee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Goeree-Overflakkee kan erg voordelig (rond de € 780 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1875 en de potentiële besparing ligt op €185, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Goeree-Overflakkee kost ongeveer €5050. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1090. De besparing loopt op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het voordeel is zo’n €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele alternatieve opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Goeree-Overflakkee (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Goeree-Overflakkee isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Goeree-Overflakkee. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€755
(€5850)
€1180
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€290
(€2200)
€375
(€3500)
Spouwmuur€385
(€1250)
€620
(€2650)
€875
(€3650)
HR++ glas€245
(€2550)
€335
(€3525)
€350
(€4750)
isolatie goeree-overflakkee 3241

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Goeree-Overflakkee?

Waarom mijn woning in Goeree-Overflakkee isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Goeree-Overflakkee

Door gebruik te maken van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Goeree-Overflakkee een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.goeree-overflakkee.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Goeree-Overflakkee
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Goeree-Overflakkee. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Goeree-Overflakkee wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Goeree-Overflakkee voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Goeree-Overflakkee. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen