Isolatie Delft

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Delft? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de buitengevel isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Delft. We zoomen in op vraagstukken over tochtprofielen en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-delft-2601

 • Een structureel lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2601
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€116,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind je de interessantste manieren om een woning in Delft te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Delft is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 900 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Delft kost doorgaans €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het voordeel is grofweg €780 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er nog een aantal vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst praten we over de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Delft (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Delft isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De besparing komt neer op €900 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Delft. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3850)
€845
(€7000)
€1150
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€180
(€2350)
€390
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1500)
€500
(€2350)
€790
(€3675)
HR++ glas€245
(€2750)
€330
(€3625)
€445
(€4650)
isolatie delft 2601

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Delft?

Waarom mijn woning in Delft isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125 en besparen tot €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Delft

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Delft een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.delft.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Delft
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Delft. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Delft wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Delft voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Delft. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen