Isolatie Zwijndrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zwijndrecht? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Zwijndrecht. We zoomen in op vraagstukken over buitenmuren isoleren en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zwijndrecht-3331

 • Minder energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcode3331
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de interessantste acties om jouw woning in Zwijndrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwijndrecht is interessant (ongeveer € 780 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1900 en het bespaart circa €270 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zwijndrecht kost plusminus €4600. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het rendement is om en nabij €850 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we meerdere interessante werkzaamheden. Hierna bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zwijndrecht (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Zwijndrecht isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zwijndrecht. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€725
(€7500)
€1080
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€290
(€1900)
€320
(€3400)
Spouwmuur€310
(€800)
€510
(€2725)
€790
(€3325)
HR++ glas€210
(€2250)
€275
(€3250)
€405
(€4475)
isolatie zwijndrecht 3331

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zwijndrecht?

Waarom mijn woning in Zwijndrecht isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke acties als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Formido, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zwijndrecht

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Zwijndrecht een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zwijndrecht.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zwijndrecht
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zwijndrecht. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Zwijndrecht wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zwijndrecht voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Zwijndrecht. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen