Isolatie Leiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Leiden? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Leiden. We zoomen in op vraagstukken over plat dak isoleren en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-leiden-2301

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder last van vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Postcode2301
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M3920 M3
Stroomverbruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je de aantrekkelijkste manieren om een woning in Leiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leiden is goedkoop (al vanaf € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1800 en het resultaat is zo’n €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Leiden kost plusminus €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11300. Dit levert op ong. €890, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog een aantal vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Leiden (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Leiden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Leiden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€885
(€4800)
€950
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€230
(€1800)
€315
(€3000)
Spouwmuur€200
(€1500)
€740
(€2800)
€845
(€3200)
HR++ glas€210
(€2425)
€340
(€3900)
€385
(€5075)
isolatie leiden 2301

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Leiden?

Waarom mijn woning in Leiden isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Hornbach, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leiden

Met hulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Leiden een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leiden.nlgemeent voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Leiden
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Leiden. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Leiden wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leiden voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Leiden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen