Isolatie Cromstrijen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Cromstrijen? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van de garage of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Cromstrijen. We staan stil bij vraagstukken over het dak isoleren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-cromstrijen-3281

 • Een flink lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Cromstrijen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Cromstrijen is betaalbaar (rond de € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €245 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €260 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Cromstrijen kost doorgaans €4550. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Je profiteert van pakweg €850, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we diverse interessante alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Cromstrijen (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste wereld? Woning Cromstrijen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 (jaarlijks). Onderstaand tref je de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Cromstrijen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4000)
€695
(€5900)
€980
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€175
(€2250)
€335
(€2900)
Spouwmuur€250
(€1150)
€470
(€2050)
€915
(€3325)
HR++ glas€205
(€1900)
€270
(€3850)
€435
(€5350)
isolatie cromstrijen 3281

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Cromstrijen?

Waarom mijn woning in Cromstrijen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Cromstrijen

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Cromstrijen een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cromstrijen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Cromstrijen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Cromstrijen. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Cromstrijen wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Cromstrijen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Cromstrijen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen