Isolatie Katwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Katwijk? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals plat dak isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je diverse informatie over isolatie Katwijk. Denk aan zaken als isolatie van schuine dak en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-katwijk-2221

 • Flinke besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2221
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest interessante stappen om jullie woning in Katwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Katwijk kan zeer goedkoop (vanaf € 980 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Katwijk kost plusminus €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Daarmee bespaar je grofweg €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Katwijk (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een duurzame maatschappij? Woning Katwijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Katwijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€675
(€6850)
€1140
(€8400)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€275
(€1850)
€355
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1275)
€660
(€2575)
€925
(€3475)
HR++ glas€245
(€2500)
€260
(€3400)
€405
(€4875)
isolatie katwijk 2221

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Katwijk?

Waarom mijn woning in Katwijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Katwijk

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Katwijk een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.katwijk.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Katwijk
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Katwijk. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Katwijk wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Katwijk voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Katwijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen