Isolatie Hillegom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hillegom? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals isolatie van de bodem en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Hillegom. Dit kan gaan om zaken als isolatie van buitenmuren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hillegom-2180

 • Besparen op energienota
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een duurzame oplossing
 • Minder ongedierte
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHillegom
Postcode2180
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Hillegom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hillegom is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 880 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hillegom kost gemiddeld €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Je profiteert van ong. €770 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we diverse aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hillegom (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Hillegom isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hillegom. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€805
(€5300)
€1220
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€170
(€2100)
€340
(€3350)
Spouwmuur€180
(€1325)
€500
(€2625)
€845
(€3600)
HR++ glas€240
(€2925)
€265
(€3275)
€390
(€4600)
isolatie hillegom 2180

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hillegom?

Waarom mijn woning in Hillegom isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Multimate, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hillegom

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Hillegom een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hillegom.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hillegom
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hillegom. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Hillegom wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hillegom voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hillegom. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen