Isolatie Papendrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Papendrecht? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering als de kruipruimte isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Papendrecht. Denk aan items als isolatie van muren en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-papendrecht-3351

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Weinig geluid in de woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3351
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Papendrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Papendrecht is goed te betalen (vanaf plusminus € 830 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €275 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Papendrecht kost zo’n €5150. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1210. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12100. Daarmee bespaar je circa €810 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene mogelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Papendrecht (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Woning Papendrecht isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar. Hierna tref je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Papendrecht. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€765
(€6900)
€980
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€260
(€1550)
€400
(€3300)
Spouwmuur€280
(€900)
€560
(€2525)
€800
(€3650)
HR++ glas€250
(€2425)
€290
(€4150)
€350
(€4525)
isolatie papendrecht 3351

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Papendrecht?

Waarom mijn woning in Papendrecht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Papendrecht

Dankzij (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Papendrecht extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.papendrecht.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Papendrecht
Het is evident: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Papendrecht. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Papendrecht wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Papendrecht voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Papendrecht. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen